Σε αυστηρό lockdown μπαίνουν από το πρωί του Σαββάτου η περιφερειακή ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας στην Ηλεία, καθώς εντάσσονται πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

 

Η σχετική απόφαση της επιτροπής των ειδικών ήταν ομόφωνη, λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας σε αυτές τις περιοχές, επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

 

Στην περιφερειακή ενότητα Κω υπάρχουν 110 ενεργά κρούσματα, από 31 που υπήρχαν στις 30 Μαρτίου. Στον δήμο Ήλιδας υπάρχουν 116 ενεργά κρούσματα, από 79 στις 30 Μαρτίου.

 

Ποιες περιοχές βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

 

Αντίθετα, βελτίωση υπάρχει στην επιδημιολογική εικόνα αρκετών περιοχών, που πλέον βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» και εντάσσονται στο «κόκκινο», δηλαδή το επίπεδο αυξημένου κινδύνου.Από τη Δευτέρα στο «κόκκινο» θα είναι πλέον η περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, όπου παρατηρείται μείωση της τάξεως του 21% από το μέγιστο επίπεδο επιδημιολογικού φορτίου.

 

Επίσης, από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, όπου καταγράφεται μείωση 49,18% σε σχέση με το μέγιστο επίπεδο επιδημιολογικού φορτίου, όπως και μέρος της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας (μείωση 49,18%).Εξαίρεση αποτελούν οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών, που θα παραμείνουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τα 296 ενεργά κρούσματα στη Φθιώτιδα τα 257 είναι σε αυτούς τους δύο δήμους (ποσοστό 86,82%).

 

Τη Δευτέρα βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» οι δήμοι Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας- Αιδηψού (μείωση 88,46% και 70,59% αντίστοιχα), ο δήμος Κατερίνης (μείωση 31,16% σε σχέση με το μέγιστο επίπεδο επιδημιολογικού φορτίου) και οι δήμοι Αστυπάλαιας και Σκιάθου, καθώς τα δύο νησιά πλέον έχουν από ένα ενεργό κρούσμα. 

 

Ποιες περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο»

 

Έπειτα από αυτές τις αποφάσεις, πλέον στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) βρίσκονται οι εξής περιοχές:

 

- η Περιφέρεια Αττικής,

- η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,

- οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού) και Ευρυτανίας

- οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας

- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας

- η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

- η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

- η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

- η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Κω

- οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου

- ο δήμος Ρόδου

- ο δήμος Χίου

- ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων

- οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας

- ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών

- ο δήμος Καρδίτσας

- οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών,

- η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

- οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών

- ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr