Μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από την περασμένη Δευτέρα και το άνοιγμα των Λυκείων της χώρας χθες, από τις 19 Απριλίου, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αναμένεται να ανεβάσουν ρολά περισσότεροι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

 

Άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από τις 19 Απριλίου, αλλά διατήρηση του μοντέλου του click in shop, των αγορών δηλαδή εντός του καταστήματος, αλλά κατόπιν ραντεβού, αναμένεται να είναι η απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι δεν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης είχε εισηγηθεί τόσο την άρση της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών, όσο και την κατάργηση του click in shop, δηλαδή να μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν προηγουμένως ραντεβού. Αμφότερα τα αιτήματα απορρίφθηκαν από την επιτροπή.

 

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα θέσει στην Επιτροπή των Επιστημόνων προς εξέταση την πρόταση να ανοίξουν τη Δευτέρα (19/04):

  •     τα φροντιστήρια,
  •     τα εμπορικά κέντρα
  •     και τα κέντρα αισθητικής.

 

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής

 

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

 

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε  ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr