Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που σχετίζεται με την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που φέρεται να μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη, την περίοδο 2017-2018.

 

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως ενώ τηλεοπτικοί σταθμοί επικαλούνται μαρτυρίες γειτόνων και άλλες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολλά προσφυγόπουλα φέρεται να αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν ξανά μαθήματα.

 

Σήμερα το πρωί η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

 

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση» δήλωσε η κα Αγαπηδάκη. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr