Εγκλωβισμένοι σε χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής δεκάδες εργαζόμενοι, λόγω κακοκαιρίας, ενώ από τα χιόνια κατέρρευσε επίσης ένα μεγάλο τμήμα της οροφής στα καμίνια.

 

Σύμφωνα με τον 902.gr, τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το εργοστάσιο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας να παραμείνουν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, αποκλεισμένοι κάτω από αντίξοες συνθήκες 16 ολόκληρες ώρες.

 

Από το βάρος του χιονιού και σε συνδυασμό με τη χρόνια έλλειψη συντήρησης, κατέρρευσε επίσης μεγάλο τμήμα της οροφής του εργοστασίου, στο σημείο όπου βρίσκονται τα καμίνια, ωστόσο δεν αναφέρθηκε τραυματισμός εργαζομένων.

 

 

Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο

 

Ο πρόεδρος εργαζομένων Ανδρέας Κορέτζελος ανέφερε στο newmoney πως το εργοστάσιο, μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη, βγαίνει εκτός λειτουργίας καθώς για λόγους ασφαλείας δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο μονάδες παραγωγής.

 

Για την ζημιά στην βιομηχανία έχει ήδη ενημερωθεί ο διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ καθώς για να λειτουργήσει η εγκατάσταση που κατέρρευσε υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες.

 

Να σημειωθεί ότι η περιοχή της ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης λόγω της κακοκαιρίας, γεγονός που προκάλεσε χθες αλλά και σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την μετακίνηση των εργαζομένων.