Λαμία: Γιατρός απέτρεπε τους πολίτες από το να εμβολιαστούν - «Γιατί ήρθατε να το κάνετε;»

Λαμία: Γιατρός απέτρεπε τους πολίτες από το να εμβολιαστούν - Facebook Twitter
0

Αναστάτωση προκλήθηκε σε Κέντρο Υγείας της Λαμίας καθώς μία γιατρός απέτρεπε τους πολίτες από το να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό lamiareport η γιατρός, που ήταν βάρδια και συμπλήρωνε το ατομικό έντυπο του κάθε πολίτη, έλεγε φράσεις όπως: «Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας το διαβεβαιώνει;», «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;», «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει. Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση», και «Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε».

Μερικοί πολίτες έφυγαν και άλλοι επικοινώνησαν με τους γιατρούς τους ή τους συγγενείς τους. Στο Κέντρο Εμβολιασμού προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση τόσο στο προσωπικό όσο και στους πολίτες που είχαν πάει εκεί για να εμβολιαστούν. Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν και οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν και πάλι όταν έφτασε εκεί ο γιατρός και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαμίας Ηλίας Καραγεώργος, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό και καθησύχασε τον κόσμο.

Ο κ. Καραγεώργος επιβεβαίωσε το γεγονός και ανέφερε ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ το lamiareport μεταδίδει ότι και στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί θέματα με τη συγκεκριμένη γιατρό, όχι όμως αυτής της έκτασης και με τέτοια  ένταση.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, έδωσε εντολή να τεθεί η γιατρός εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας, ενώ θα παραπεμφθεί και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Παράλληλα έκανε λόγο για «κατάπτυστες» και «επικίνδυνες» ενέργειες που «προκαλούν φόβο στους πολίτες οι οποίοι συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας μαζικά στους εμβολιασμούς, κατανοώντας πλήρως ότι είναι το μόνο ασφαλές όπλο στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ