Κυριακάτικες βόλτες με διαδημοτικές μετακινήσεις- «Γέμισαν» κόσμο οι παραλίες και τα πάρκα

βόλτες φωτό Facebook Twitter
eurokinissi
0

Το «παρών» στην κυριακάτικη βόλτα σε παραλίες και πάρκα έδωσαν οι Αθηναίοι μιας και σήμερα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Κάτοικοι από διάφορες περιοχές της Αττικής επέλεξαν έναν περίπατο σε πλατείες και πάρκα ενώ άλλοι επέλεξαν να κατευθυνθούν προς την παραλιακή με αποτέλεσμα η κίνηση προς το Φάληρο και τον Άλιμο το μεσημέρι της Κυριακής να είναι αυξημένη.

βόλτες φωτό Facebook Twitter
eurokinissi

Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται και σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, δηλαδή στις τρεις περιοχές που παρατείνεται αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

βόλτες φωτό Facebook Twitter
eurokinissi

Επομένως σήμερα Κυριακή  οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους εκτός δήμου αλλά εντός νομού και μόνο για σωματική άσκηση. Σημειώνεται πως για τη διαδημοτική μετακίνηση των πολιτών επιβάλλεται η αποστολή SMS 6 στο 13033 και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

βόλτες φωτό Facebook Twitter
eurokinissi

Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 21:00.

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

βόλτες φωτό Facebook Twitter
eurokinissi

Στο πλαίσιο του lockdown, υπάρχουν επιλογές για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.

Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033. Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).

Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ