Ολοκληρώθηκε η απολογία των πρώτων κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος στην Κρήτη, που βρέθηκαν ενώπιον τριών ανακριτών και της εισαγγελέως που προΐσταται της υπόθεσης.
Έξι άτομα προφυλακίστηκαν, εννέα αφέθηκαν ελεύθερα- σήμερα- με περιοριστικούς όρους και ένα άτομο έλαβε αναβολή για να απολογηθεί αύριο, μαζί με ακόμα 17 άτομα που θα περάσουν την πόρτα των ανακριτών και του εισαγγελέα.
Ανάμεσα στους συνολικά 17 κατηγορούμενους που καλούνται να δώσουν αύριο εξηγήσεις στην αρμόδια ανακριτική αρχή είναι και τα δύο αδέλφια, στους οποίους αποδίδονται από τη δικογραφία αρχηγικοί ρόλοι.
Οι συνήγοροι απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις, ωστόσο σύμφωνα με τον συνήγορο δύο εκ των κατηγορουμένων, Γιώργο Φραντζεσκάκη, το γεγονός ότι αρκετοί από τους κατηγορούμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι «και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε άλλες, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται». Όπως ανέφερε, οι πελάτες του αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Χθες, Τετάρτη, ένας αστυνομικός από το Ρέθυμνο, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση, είτε τηλεφωνικά, είτε δια ζώσης.
Οι σημερινές απολογίες αφορούσαν κυρίως τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Πάντως, αναμένονται εντάλματα για τη δεύτερη δικογραφία με τους μεθοδικούς εκβιασμούς και τις πιέσεις γύρω από τη μοναστική περιουσία. Το φως της δημοσιότητας έχουν δει σοκαριστικοί διάλογοι και το προανακριτικό υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, ο αριθμός των εμπλεκομένων τελικά θα είναι τριψήφιος.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ