ΤΩΡΑ

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο βενζινοπώλης που εκτελέστηκε πρόσφατα στη Νίκαια

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο βενζινοπώλης που εκτελέστηκε πρόσφατα στη Νίκαια Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi / Αρχείου.
0

«Πελάτης» του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες αστυνομικοί φέρεται να είναι ο άνδρας αλβανικής καταγωγής που δολοφονήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θηβών στη Νίκαια στις 16 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr,  ο άτυχος βενζινοπώλης που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς ήταν γνώριμος στις αρχές και είχε προμηθευτεί πλαστή ταυτότητα από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Υπενθυμίζεται πως όχημα στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ατόμων, άνοιξε πυρ εναντίον του την ώρα που περνούσε μπροστά από το βενζινάδικο την Τρίτη (16/11) με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματιστεί. Λίγη ώρα αργότερα ΙΧ εντοπίστηκε να φλέγεται στον Κηφισό και δεν αποκλειόταν να είναι των δραστών της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι η εγκληματική ομάδα παράνομων ελληνοποιήσεων στην οποία υπολογίζεται ότι εμπλέκονται μεταξύ άλλων 34 αστυνομικοί κοστολογούσε την παροχή κάθε εγγράφου στα 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από το 2013 και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι έχει αποκομίσει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ.

Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ελλάδα / Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Η ανάλυση από τα βίντεο στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, εκεί από όπου ξεκίνησε και κατέληξε το μαύρο σκούτερ την ημέρα της δολοφονίας, δείχνει την ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού
LIFO NEWSROOM
Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ καλύπτει τα έξοδα ξενοδοχείου σε δικαιούχους φοιτητές σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Ελλάδα / ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Kαλύπτει τα έξοδα ξενοδοχείου σε δικαιούχους φοιτητές σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Με απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά από σχετικά αιτήματα Πανεπιστημίων, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων - αρμοδιότητάς του και μη.   
LIFO NEWSROOM