Κρούσμα σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της Πετρούπολης

Κρούσμα σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της Πετρούπολης Facebook Twitter
Κρούσμα και σε σχολείο της Πετρούπολης (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας εκπαιδευτικός που διδάσκει σε σχολείο της Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο ίδιος ο δήμαρχος της περιοχής.

Στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ενημέρωσε για το κρούσμα ενώ ανακοίνωσε ότι έγινε απολύμανση σήμερα στο σχολείο και παράλληλα έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιοι φορείς.

Χωρίς να κατονομάσει ωστόσο το σχολείο όπου εντοπίστηκε το κρούσμα, ο κ. Βλάχος επισημαίνει ότι η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου ανήκει στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

«ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ : Δυστυχώς εντοπίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό στην πόλη μας . Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ο δ/ντης δευτεροβάθμιας . Σήμερα απολύμανση του Σχολείου από τα συνεργεία μας. Το σχολείο κλείνει μόνο με απόφαση των υπουργείων υγείας και παιδείας. Υπάρχουν δυστυχώς και άλλα κρούσματα στη πόλη μας. ( και διασωληνομένοι) Πολίτες μην ακούτε τους συνωμοσιολόγους και ψεκασμένους προφυλαχθείτε !!!!, προστατέψτε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών και όλα θα πάνε καλά !!!» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Την ίδια ώρα κλειστό λόγω κορωνοϊού θα μείνει τις επόμενες ημέρες το 2ο Λύκειο Καισαριανής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό έως τις 27 Σεπτεμβρίου, έπειτα από θετικό κρούσμα του ιού.

Παράλληλα και άλλα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας και ενδεχομένως αυτή η λίστα να αλλάζει καθώς περνούν οι μέρες. Ενδεικτικά, κλειστά σχολεία παραμένουν στη Λήμνο, στην Ηλεία και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας δεν θα ανοίξουν ακόμα τα εξής σχολεία:

Κρούσμα σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της Πετρούπολης Facebook Twitter
Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

Υπενθυμίζεται ότι στην τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά το κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω του κορωνοϊού, θεσπίζεται «η δυνατότητα η επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν δώσει οι ειδικοί επιστήμονες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ