Κουφοντίνας μετά την απόρριψη της άδειας: «Επιμένω στην αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία»

Κουφοντίνας μετά την απόρριψη της άδειας: «Επιμένω στην αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
6

Για κρατική τρομοκρατία κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσα από τις φυλακές απαντώντας με επιστολή στην απόρριψη του αιτήματός του για νέα άδεια. 

Στην επιστολή μιλά για «τηλε-εισαγγελείς», που το μόνο που ήθελαν είναι να «πιαστούν από κάποια απάντησή μου για να δικαιολογήσουν μια ειλημμένη απόφαση», αλλά και για μία «διατεταγμένη» και «ταξική μεροληπτικά δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα :

«Ένας εισαγγελέας που άσκησε βέτο στη θετική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής για άδεια, χωρίς να μου κάνει καμία απολύτως ερώτηση.

Που κατέβασε απλώς ένα σκονάκι με παλιές δηλώσεις μου, αλιευμένες από το διαδίκτυο και έφυγε από την πίσω πόρτα δίχως να μου ανακοινώσει μια απόφαση που αδειάζει τους έξι διαφορετικούς εισαγγελείς – ανάμεσά τους και τρεις συναδέλφους του της εισαγγελίας του Βόλου και τον ίδιο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας.

Και ένα Συμβούλιο πλημμελειοδικών που, αντίθετα, μου απηύθυναν άπειρες ερωτήσεις στο κλίμα των γνωστών τηλε-εισαγγελέων, αλλά μόνο και μόνο για να βρουν να πιαστούν από κάποια απάντησή μου για να δικαιολογήσουν μια ειλημμένη απόφαση.

Αυτός ήταν ο κοινός παρονομαστής εισαγγελέα – συμβουλίου. Σαν τον Ιταλό δικαστικό του μεσαίωνα Μπαρτόλους που έβγαζε πρώτα την απόφαση και έπειτα έψαχνε (ή ανακάλυπτε) κάποιο νόμο για να την στηρίξει. Η απόφαση που είχαν ήδη στα χέρια τους έλεγε όχι στην άδεια του Κουφοντίνα, έλεγε ναι στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Μια απόφαση που αναγνωρίζει τον πολιτικό κρατούμενο και αποκαλύπτει έτσι τον πολιτικό αντίπαλό του: Μια ταξική μεροληπτικά δικαιοσύνη, μια διατεταγμένη δικαιοσύνη. (Όσο και αν αυτή η απόφαση είναι στο κλίμα του ευρύτερου κοινωνικού εκφασισμού, της σκλήρυνσης του δικαίου και πλήττει τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.)

Και που στηρίχτηκαν; Σε παλιές δηλώσεις μου για την ανάγκη αντίστασης στην κρατική τρομοκρατία και για δικαιώματα που ήταν στην πραγματικότητα κατακτήσεις αγώνα. Αυτά τα λόγια όμως δεν είναι μόνο δικά μου. Τα λένε και τα κάνουν αλληλέγγυα πράξη πολλοί πολλοί ακόμα.

Γι αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων.

Κασσαβέτεια

27/2/19

Δημήτρης Κουφοντίνας»

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Για να καταλάβω. Κρατική τρομοκρατία είναι να μην πάει βόλτα ο Κουφοντίνας στο Κολωνάκι.Και η απάντηση του "κόκκινου νήματος των αγώνων" είναι η δ ο λ ο φ ο ν ί α, διότι αυτούς τους αγώνες έκανε ο Κουφοντίνας, δεν έκανε άλλους, αυτού που αρνήθηκε το δικαίωμα στη βόλτα στο Κολωνάκι.Αφού είναι γνήσιο υποκείμενο της ιστορίας και την γράφει ο ίδιος μη αφηνόμενος στο ιστορικό προτσές έτσι όπως το έχουν καθορίσει άλλοι ας αποδράσει -σαν τον συνάδελφό του Ξηρό- να πάει για το εσπρεσάκι του...
Θεωρω τον συγκεκριμενο αλλα και τους οπαδους του που δεν ειναι λιγοι , σκουπιδια της ιστοριας και της κοινωνιας. Η διαστρεβλωση την ελληνικης γλωσσας για να παρουσιασει το μαυρο ως ασπρο ειναι εντυπωσιακη για το θρασος της. Οι φονοι βαφτιζονται 'αγωνες' , ο "κακος" εισαγγελεας δεν εκανε καμια ερωτηση σε εναν διολου μετανοημενο κατα συρροη δολοφονο, αφηρημενες εννοιες οπως αντισταση και "κρατικη τρομοκρατεια" χρησιμοποιουνται για να χτισουν μια ρητορικη που συστηματικα στρουθοκαμιλιζει απεναντι στις πραξεις του Κουφοντινα και των παπαδοπαιδων που συνεργαζονταν μαζι του, δηλαδη τις εκτελεσεις διχως δικη, πισωπλατες και δειλες.
Φαρμακοχέρηηηη,από την δεκαετία της ρόδας, τσάντας και κοπάνας και αργότερα, έκανες τον βολικό μπαμπούλα της τότε εξουσίας, με διαλείμματα...Πες μας για ποιους δούλευες και άσε τον παπά με τον όψιμο αντικρατισμό αντιεξουσιαστή μου εσύ.Δεν θυμάσαι που τους έφτυνες όταν ήσουν εν ενεργεία ''μελισσοκόμος'';Έστω και την ύστερη στιγμή, προστάτευσε τα ψεκασμένα παιδάκια που χάφτουν τις ανοησίες σου για κακό μπαμπούλα κράτος στην Ελλάδα.Είναι αμαρτία να περάσουν τη ζωή τους στη φυλακή σαν και τα μούτρα σου.Η Ελλάδα δεν έχει κράτος και για να σωθεί πρέπει να το φτιάξει. Λευτεριά στα μυαλά μας!