Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 59χρονος κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ - Στους 370 οι νεκροί

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 59χρονος κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ - Στους 370 οι νεκροί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Μακραίνει η λίστα με τους νεκρούς στη χώρα μας από την πανδημία, ενώ σε εξέλιξη είναι το δεύτερα κύμα του κορωνοϊού.

Ένας 59χρονος κατέληξε μετά τις 19:00 της Παρασκευής και έπειτα από την ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 370. Ο 59χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. 

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκαν 286 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τρεις θάνατοι. Από τα 286 νέα κρούσματα τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. Τα 2.763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπλέον 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 138 (37.4%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM