Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 32 νέα κρούσματα και δύο θάνατοι – Στους 138 συνολικά οι νεκροί

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 32 νέα κρούσματα και δύο θάνατοι – Στους 138 συνολικά οι νεκροί Facebook Twitter
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 32 νέα κρούσματα – Στους 138 οι νεκροί
0

Ακόμα 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την σημερινή, γραπτή, ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τα 13 από αυτά  αφορούν επαναπατρισθέντες ή σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.566, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 588 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1262 (49.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σαράντα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 70 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση υπάρχουν 2 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 138 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 36 (26.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 69833 κλινικά δείγματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM