Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τα εμβόλια- Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη σήμερα

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τα εμβόλια- Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη σήμερα Facebook Twitter
EPA
0

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, και στη σύσκεψη θα συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι συναρμόδιοι υπουργοί και επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι παρτίδες με τα εμβόλια θα έρθουν κυρίως αεροπορικώς. Τα αεροσκάφη με τις παρτίδες θα προσγειωθούν στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης θα επιλεγεί και αεροδρόμιο ενός νησιού, πιθανότατα της Κρήτης.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, κάποιες από τις παρτίδες θα έρθουν οδικώς, στα ειδικά φορτηγά ψυγεία – αντίστοιχα με αυτά που παρέδωσαν δόσεις στη Βρετανία που ξεκινά από την Τρίτη τους εμβολιασμούς- όπου τα εμβόλια θα μπορούν να διατηρούνται στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες των -70 βαθμών.

Πού θα φυλάσσονται


Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ως χώροι φύλαξης προκρίνονται τα νοσοκομεία. Υπάρχουν όμως σκέψεις τα εμβόλια να φυλαχθούν και σε στρατιωτικούς χώρους.

Επιπρόσθετα, κάθε φιαλίδιο αναμένεται να περιλαμβάνει πέντε δόσεις. Με το που αρχίσουν οι παραδόσεις φέρεται να ξεκινήσει άμεσα και η μεταφορά των δόσεων στα εμβολιαστικά κέντρα για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία.

Όταν έρθουν τα εμβόλια, εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί τόσο η Οικονομική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτό θα συμβεί γιατί υπήρξαν προειδοποιήσεις από την Interpol για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα συνδεόμενη με την παραποίηση, κλοπή ή παράνομη προώθηση εμβολίων κατά της Covid-19 και της γρίπης». Επίσης η IBM είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενες επιθέσεις χάκερς σε εταιρείες παραγωγής εμβολίων.

Η έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα μας εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιανουαρίου, και προτεραιότητα θα έχουν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες, ενώ θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός.

Σημειώνεται ότι σε μήνυμα του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού προς τον ελληνικό λαό έγινε σαφές ότι: «Η λήψη του εμβολίου θα είναι ένα αποφασιστικό όπλο κατά της πανδημίας και θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε σταδιακά σε μία κανονική κοινωνική και οικονομική ζωή, ενώ σε συνδυασμό με τη συμμόρφωση στις συστάσεις για τη Δημόσια Υγεία θα προσφέρει την καλύτερη προστασία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ