Στις πλατείες της Αθήνας βγήκαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση του συγκεντρωμένου πλήθους και την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Από χθες το βράδυ στις 9, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ με την κωδική ονομασία «φυσαρμόνικα», όπου οι άνδρες της αστυνομίας μεταβαίνουν στα σημεία της πρωτεύουσας με συνωστισμό.

 

Από τα περιπολικά ακούγονταν το ηχητικό μήνυμα σε τέσσερις γλώσσες που προειδοποιεί τον κόσμο να αποχωρήσει από τις πλατείες.

 

Οι εντολές που έχουν λάβει οι επικεφαλής από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είναι οι αστυνομικοί να επιχειρούν με τη μέθοδο «ακορντεόν», όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

 

Αυτό σημαίνει να πλησιάζουν το πλήθος, να προειδοποιούν, να απομακρύνονται και στη συνέχεια να επανέρχονται χωρίς ωστόσο να συγκρούονται. Παραμένουν ωστόσο στα σημείο ώσπου να αδειάσουν οι πλατείες.

 

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 από την πλατεία Βικτωρίας με πεζές περιπολίες και τη συνδρομή της ομάδας «Πάνθηρες».

 

Ακολούθησε η πλατεία Ομονοίας και το Μοναστηράκι, όπου υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ανάλογες εικόνες και στην στην πλατεία Συντάγματος και τον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα