Σεισμός

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν περαιτέρω τα μέτρα

Κορωνοϊός - Πλεύρης για μέτρα: Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν περαιτέρω οι περιορισμοί Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Τη περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό τον Μάιο, αμέσως μετά το Πάσχα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ covid, καθώς ο  κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ».

«Από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μία περαιτέρω αποκλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή για τους εμβολιασμένους πολίτες η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό το οποίο εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι «θα δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους».

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι όπου κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει αποκλιμάκωση», σημείωσε.

Για τη χρήση μάσκας μετέθεσε χρονικά την κατάργησή της, λέγοντας πως πρόκειται για ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. «Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δεν χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις», συμπλήρωσε.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αναστολή των μέτρων και πλήρη επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο.

Για τον εορτασμό του Πάσχα, ανέφερε ότι η πραγματικότητα δεν θα απέχει από αυτό που έχουμε σήμερα. «Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινητικότητας στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Βέβαια, προφανώς θα υπάρχουν συστάσεις. Ωστόσο δεν θα μπούμε σε περιορισμούς. Θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που πάει ο κόσμος σε νυχτερινά κέντρα χωρίς περιορισμό, να βάλουμε τώρα όριο», είπε.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM