Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στην Ελλάδα - 935 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στην Ελλάδα - 935 κρούσματα σε 24 ώρες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα η Ελλάδα με 935 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο ΕΟΔΥ

Πρόκειται για την χειρότερη ημέρα από την αρχή της πανδημίας ενώ μέσα στην εβδομάδα η ανοδική τάση ήταν σχεδόν ασταμάτητη από 20 με 22 Οκτωβρίου η χώρα είχε καταγράψει τρία συνεχόμενα ρεκόρ με 667, 865 και 882 κρούσματα αντίστοιχα. 

Από τα σημερινά 935 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29.992, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. Από αυτά 3828 (12.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11.532 (38.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 91 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Τριάντα (33.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 270 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 564 θανάτους συνολικά στη χώρα. Εξ αυτών, οι 213 (37.8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM