Κορωνοϊός - Κρήτη: Στα όριά της η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ – Δραματική έκκληση του διευθυντή

Κορωνοϊός - Κρήτη: Στα όριά της η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ – Δραματική έκκληση του διευθυντή Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) εξέφρασε ο Διευθυντής της, Δημήτρης Γεωργόπουλος, προειδοποιώντας πως είναι «θέμα χρόνου να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με κορωνοϊό».

Παράλληλα, μέσω ανάρτησης στο Facebook, απεύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 να το πράξουν, «τώρα που τελειώνουν οι διακοπές τους». «Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους», έγραψε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

«Προς ανεμβολίαστους.  Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19.  Η κοινή φράση "γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου" (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη. Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας.  Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν.  Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές.  Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ