Κορωνοϊός: Κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας αύριο - Από Δευτέρα αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας αύριο - Από Δευτέρα αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
0

Απόφαση να κλείσουν όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας, ανακοινώθηκε πριν από λίγο καθώς κρίθηκε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το Σάββατο δεν θα λειτουργήσει καμία λαϊκή αγορά ενώ από Δευτέρα μπαίνουν νέοι κανόνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως από Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι παραγωγοί σε κάθε λαϊκή αγορά και πως κάθε πάγκος θα έχει απόσταση 5 μέτρων από τον επόμενο και υποχρέωση εναλλαγής ανά εβδομάδα.

Επίσης πλέον τα σούπερ μάρκετ θα δέχονται έναν πελάτη ανά 15 τ.μ αντί 10 που ίσχυε ως τώρα.

Νωρίτερα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έγινε έκτακτη σύσκεψη λίγο νωρίτερα με κεντρικό θέμα το κλείσιμο των λαϊκών αγορών. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Δημάρχους της Αττικής συγκάλεσε σύσκεψη μετά και από τις επισημάνσεις της πλειονότητας των Δημάρχων, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας με συνέπεια να διαπιστώνεται συνωστισμός πολιτών και ευπαθών ομάδων στις λαϊκές αγορές.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, ο αρμόδιος εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων λαϊκών αγορών.

Ακόμη δεν έχε ανακοινωθεί η απόφαση από το συμβούλιο/

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ