Κορωνοϊός: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες - Ο καθηγητής Γώγος εξηγεί

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες - Ο καθηγητής Γώγος εξηγεί Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που αυτή τη στιγμή είναι οι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό κατατάσσει την Ελλάδα δημοσίευμα του περιοδικού General Public Health.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ότι μεταξύ άλλων σε αυτές τις χώρες συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία και η Σουηδία. Ο κ. Γώγος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως αυτές οι χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα έχουν γηρασμένο πληθυσμό και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που ζουν πολύ καιρό.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν αντιμετωπίζονται καλά από το σύστημα υγείας γιατί ζουν πολύ καιρό αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για έναν πληθυσμό ευάλωτο που αν ο ιός εξαπλωθεί στην χώρα μας τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα. «Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα αναφέρει πως υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού. «Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης» επισημαίνει ο καθηγητής.

Όπως υπογραμμίζει στην υπόλοιπη χώρα δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού γεγονός που φάνηκε «από την παρακολούθηση που είχαμε έως τώρα». Τα αποτελέσματα της καραντίνας ήταν ικανοποιητικά γι αυτό δεν είχαμε δραστηριοποίηση του ιού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γι αυτό πρέπει να υπάρχει ο νους στον περιορισμό του ιού σε περιοχές όπως τη Ξάνθη.

«Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα ελαττώνονται», ανέφερε ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του έκανε λόγο για «καλή επιτήρηση». 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM