Για όσα έζησε στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύτηκε για 40 ημέρες, μίλησε η 17χρονη Ιωάννα, η νεαρότερη ασθενής με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

 

Η 17χρονη, χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα, νοσηλεύτηκε 20 μέρες διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και ερχόταν σε επαφή μόνο με νοσηλευτές και γιατρούς. 

 

«Είχα γυρίσει από μία προπόνηση και εγώ ένιωθα πολύ καταβεβλημένη και κουρασμένη και την επόμενη μέρα ανέβασα δέκατα. Μετά είχα πυρετό 40 – 40,5 και δεν έπεφτε», δήλωσε μιλώντας στο OPEN TV.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση την έκτη ημέρα νοσηλείας με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί στις 15 Αυγούστου. 

 

«Όταν ήμουν διασωληνωμένη, έβλεπα εφιάλτες, στην ουσία, δεν είχα επαφή με τον κόσμο, αλλά όταν ξύπνησα και μετά, επειδή μου είχαν χορηγήσει ήδη πάρα πολλά φάρμακα, οπότε ο οργανισμός μου ήταν γεμάτος με φάρμακα και αυτό μου προκάλεσε κάποιες παραισθήσεις και ήμουν... μισή – μισή. Μισή έβλεπα πράγματα που δεν υπήρχαν, μισή έβλεπα τα φυσιολογικά», λέει η 17χρονη.

 

Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν συνήλθε ήταν να ζητήσει μουσική, ένα προφιτερόλ και να ρωτήσει πώς τα πήγε στις πανελλαδικές. 

 

«Όταν ξύπνησα, μου φαίνεται ότι ζήτησα προφιτερόλ και μουσική. Μου έβαλαν μουσική και προφιτερόλ είχαν φέρει οι γονείς μου, ειδικό, σαν κρέμα που είναι στην ουσία, διότι δεν μπορούσε να φάω λόγω του σωλήνα που μου είχαν βάλει. Επειδή είχα περάσει και στις Πανελλήνιες, μόλις ξύπνησα, ρώτησα που πέρασα», αναφέρει. 

 

Για τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, λέει πως είναι «ήρωες» και «σπάραζε η καρδιά μου μόνο που τους έβλεπα». 

 

«Πραγματικά, είναι ήρωες και οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία είναι ήρωες. Βλέπουμε ανθρώπους τόσο καταβεβλημένους. Εμένα, μου σπάραζε η καρδιά μόνο που τους έβλεπα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η νοσηλεύτρια, Λίνα Μιστιαλίδου, μίλησε για όσα πέρασε η 17χρονη. «Όταν έφτασε η ώρα να αποσωληνωθεί, ήταν μια τεράστια ανακούφιση για εμάς και για την ίδια. Ένα κοριτσάκι 17 ετών σίγουρα δίνει ελπίδα σε όλους... Έπαιρνα ένα σκαμπό και καθόμουν δίπλα της, να μιλήσουμε, να κάνουμε παρέα. Ήξερε το όνομά μου, προσπάθησα να της περιγράψω πως μοιάζω, προκειμένου να γίνω οικεία για εκείνη», λέει.

 

Δείτε το βίντεο: