Κορωνοϊός: 422 rapid tests στην πλατεία Κουμουνδούρου - 10 κρούσματα

Κορωνοϊός: 422 rapid tests στην πλατεία Κουμουνδούρου - 10 κρούσματα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν σήμερα Δευτέρα rapid test στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 422 από τα οποία προέκυψαν 10 θετικά. Από αυτά, τα τρία αφορούν Έλληνες και τα επτά αλλοδαπούς.

Σημειώνεται πως νέα δέσμη ενεργειών για το κέντρο της Αθήνας, κατά της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Αθηναίων και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μεταξύ άλλων, οκτώ Λέσχες Φιλίας της Αθήνας μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ, ενώ διατίθενται περισσότερα τεστ ταχείας ανίχνευσης. 

Σήμερα Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα και τέσσερις νέους θανάτους. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 73, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη. Πρόκειται για 17 γυναίκες (23,3%) και 56 άνδρες. To 87,7% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τα 269 νέα κρούσματα τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Και σήμερα τα περισσότερα νέα κρούσματα σημειώθηκαν στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 17.707 (55.9% άνδρες).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Ελλάδα / Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Η «Καλλιστώ» καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει ουσιαστικά την αναγέννηση της υπαίθρου, με πολιτικές που θα ενισχύουν τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους», λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ελλάδα / Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους» λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ο πρόεδρος της κοινότητας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας και περιέγραψε τι συνέβη μετά την επίθεση του σκύλου στο παιδί
LIFO NEWSROOM