Διευκρινίσεις για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες στα σχολεία λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική χρονιά.

 

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

 

«Θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα» σημείωσε αναφορικά με τα ήδη κλειστά σχολεία ενώ τόνισε ότι «εφ' όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

 

 

Πανεπιστήμια και παρελάσεις

 

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

 

Αναφορικά με τη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός ανέφερε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.