Οριοθετημένη είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής, στην Κορινθία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο LIFO.gr αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος. 

 

Νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε εισηγηθεί, για «καθαρά προληπτικούς λόγους» την εκκένωση κατοικιών. 

 

Η φωτιά ξέσπασε στις 17:30 το απόγευμα και πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο. 

 

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόροι και μέχρι πριν από λίγο πραγματοποιούσαν ρίψεις τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που θα αποχωρήσουν καθώς πέφτει το σκοτάδι.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

Σε ύφεση η φωτιά στη Δυτική Φθιώτιδα

 

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή της Βίτωλης, δυτικά της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά από τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα, και μένει πλέον μία συνολικότερη εκκαθάριση για μικρότερες εστίες. Λίγο μετά τις 17:00 μία πλατφόρμα φορτωμένη με ζωοτροφές, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, έσπειρε την φωτιά κατά μήκος του εθνικού δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου λίγο μετά τη Μακρακώμη.

 

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα της πολιτικής προστασίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως επίσης υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Μακρακώμης.