Συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής» υπέγραψαν εταιρείες από την Ελλάδα και το Ισραήλ, η ONEX Neorion Shipyards, και η Israel Shipyards Ltd.

 

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του «Θεμιστοκλή», έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ. Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής συνδυάζει την τεχνογνωσία της ελληνικής, ισραηλινής και αμερικανικής βιομηχανίας, και την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πόλεμου, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

Κορβέτα «Θεμιστοκλής»: Συμφωνία για συμπαραγωγή μεταξύ εταιρειών από την Ελλάδα και το Ισραήλ

 

Πρόκειται για ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων. Η κορβέτα Θεμιστοκλής θα μπορεί να «πιάσει» ταχύτητα πάνω από 30kn. Έχει τη δυνατότητα λειτουργίας μεσαίου μεγέθους θαλάσσιου ελικοπτέρου, ενώ υποστηρίζει και «μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων».

 

 

 

Ο «Θεμιστοκλής» περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις.

 

Κορβέτα «Θεμιστοκλής»: Συμφωνία για συμπαραγωγή μεταξύ εταιρειών από την Ελλάδα και το Ισραήλ

 

Ακόμη, η ONEX Neorion Shipyards και η Israel Shipyards Ltd επισημαίνουν ότι το όνομα «Θεμιστοκλής» συμβολίζει τις κοινές αρχές, τον πολιτισμό και τις αξίες των λαών, με βάση την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ισχύν εν τη ενώσει.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr