Κλειστά σχολεία: Ποιες ώρες θα γίνεται η τηλεκπαίδευση των μαθητών - Τι ισχύει για τις απουσίες

Κλειστά σχολεία: Ποιες ώρες θα γίνεται η τηλεκπαίδευση των μαθητών - Τι ισχύει για τις απουσίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε πλήρη αναστολή λειτουργίας οδηγούνται από αύριο, Πέμπτη, όλες οι σχολικές μονάδες στην Αττική, καθώς το Λεκανοπέδιο εισέρχεται σε καθεστώς lockdown, με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να συνεχίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης, πλην των ειδικών σχολείων, που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Η πορεία της πανδημίας της covid-19 και η διασπορά της με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική έχει οδηγήσει τη διαδικασία της διδασκαλίας να λειτουργεί σε τέσσερις διαφορετικές ταχύτητες σε όλη τη χώρα.

Για την περίπτωση της Αττικής, το «lockdown» στα σχολεία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες τα μέτρα θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Αττικής, τα Λύκεια βρίσκονται ήδη σε καθεστώς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά να κλείνουν ένα μήνα μετά την επανέναρξη της λειτουργίας τους, και τα Γυμνάσια λίγες μέρες μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 14:10 έως τις 17:20.

Για τους μαθητές του Δημοτικού από αύριο θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική ενώ τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν σήμερα.

Υπό αυτό το πρίσμα, για τους γονείς επανέρχεται το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.


Οι κανόνες

Οι κανόνες για την τηλεκπαίδευση έχουν οριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, ενώ το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να στείλει ξανά στα σχολεία νέες αναλυτικές οδηγίες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς.

Οπως και στο προηγούμενο διάστημα η υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, θα γίνει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex .

Τι ισχύει για τις απουσίες

Οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών.

Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ