Κιβωτός του Κόσμου: «Το παιδί τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα», λέει η μητέρα του 19χρονου

Κιβωτός του Κόσμου: «Το παιδί τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα», λέει η μητέρα του 19χρονου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Για την κατάσταση σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου μιλά η μητέρα του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση. 

«Το σπίτι στην Κιβωτό είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου στις 7 η ώρα να του πάει πρωινό του πατέρα. Αυτή δεν ήταν υποψιασμένη; Η γυναίκα του δεν ήταν; Τι ήταν δουλάκι ο γιος μου; Του έλεγα "γιατί του πας πρωινό παιδί μου;" θα τον πάρω τηλέφωνο!» είπε η μητέρα του 19χρονου στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι ο γιος της την παρακαλούσε να μην επέμβει. 

«Το παιδί από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα δεν ξέρετε τι έχει τραβήξει. Ένα είναι το σίγουρο και θα αποδειχτεί: Τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα», προσθέτει η μητέρα. 

Στο μεταξύ ξυλοδαρμούς για ασήμαντες αφορμές καταγγέλλει άλλος φιλοξενούμενος δομής ενώ πρώην εργαζόμενος τόνισε ότι σε ρόλο παιδαγωγού βρίσκονταν «άτομα νεαρά χωρίς καμία ειδίκευση».

Στο πλαίσιο αυτό, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στις δομές της Κιβωτού όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί σε Κόνιτσα, Πωγωνιανή και Χίο, ενώ τρίτη έρευνα διέταξε νωρίτερα η Εισαγγελία του Βόλου με αφορμή τις καταγγελίες για την εκεί δομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα, με τους εισαγγελείς ανηλίκων να διερευνούν τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και κακοποιητικών συμπεριφορών και την οικονομική αστυνομία να διερευνά τα οικονομικά πεπραγμένα πρώην μελών της Οργάνωσης. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 15 άτομα, ενώ έχουν ληφθεί 12 καταθέσεις.

Συνολικά 12 μάρτυρες έχουν καταθέσει έως τώρα. Πρόκειται για παιδιά που φιλοξενούνται είτε ήδη έχουν φιλοξενηθεί στις δομές της Κιβωτού, είτε για πρώην εργαζόμενους, με κάποιους από αυτούς να επιβεβαιώνουν τα περιστατικά κακοποίησης, όπως ξυλοδαρμούς, ψυχολογική βία, εγκλεισμούς, απομονώσεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ