Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική παρέμβαση για το «κλουβί της τιμωρίας» στη δομή του Βόλου

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική παρέμβαση για το «κλουβί της τιμωρίας» στη δομή του Βόλου Facebook Twitter
0

Μετά τις νεότερες καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, διατάχθηκε δεύτερη προανακριτική έρευνα.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την ασφάλεια της πόλης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στο επίκεντρό της θα μπουν οι καταγγελίες από μία μητέρα και έναν ανήλικο παιδί περί τιμωρίας των παιδιών μέσω τοποθέτησής τους σε ένα κλουβί.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τις δηλώσεις που μετέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, επεσήμανε πως εργαζόμενη της δομής τον έβαλε μέσα στο κλουβί γιατί ήταν άτακτος.

«Με έβαλε η κυρία μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι "η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί". Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα» είπε, ειδικότερα. «Ναι, το πράσινο, που ήταν για τα παπαγαλάκια» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε πως ήταν «πολύ» ώρα κλειδωμένος μέσα, ενώ σε ερώτηση εάν τον είχαν χτυπήσει είπε: «Αυτή η κυρία, ναι, πολύ. Με γρατζούναγε στην πλάτη. Όταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε. Και με είχε βάλει σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο». Όπως συμπλήρωσε, άκουσαν τις φωνές τους δύο άλλα παιδιά και το έβγαλαν από εκεί. «Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις» μέχρι να τον ακούσουν.

Το ίδιο παιδί είχε καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά και προς ένα από τα αδέλφια του, ενώ ανέφερε πως αναγκάζονταν να τρώνε «χαλασμένο» φαγητό. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ