Κιβωτός του Κόσμου: 18 άτομα στο επίκεντρο των ερευνών - Αναζητείται η πορεία 25 εκατ. ευρώ

Κιβωτός του Κόσμου: 18 άτομα στο επίκεντρο των ερευνών - Αναζητείται η πορεία 25 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
0

Στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου έχουν μπει συνολικά 18 άτομα.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρόκειται για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ, συγγενικά τους πρόσωπα, άτομα από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, αλλά και άτομα που είχαν εμπλακεί στη διοίκηση της την τελευταία 5ετία.

Σε εξέλιξη είναι, ήδη, προκαταρκτική έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού, με 11 άτομα να κάνουν: 

  • Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της Οργάνωσης 
  • Διαχειριστικό έλεγχο
  • Έρευνα για κρατικές επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκούς πόρους
  • Άνοιγμα λογαριασμών σε εταιρικούς λογαριασμούς και σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων

Το άνοιγμα αφορά την τελευταία πενταετία και μεταξύ των λογαριασμών που εξετάζονται είναι του πατέρα Αντωνίου, της συζύγου του, στενών συγγενικών προσώπων τους και μελών του Δ.Σ. της Κιβωτού.  Ο εισαγγελέας, να σημειωθεί, έχει δώσει παραγγελία να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα, όπως:

  • υπεξαίρεση
  • απιστία
  • φοροδιαφυγή
  • ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι απαντήσεις στα αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών τραπεζών. Η Οικονομική Αστυνομία ψάχνει για τυχόν ύποπτες κινήσεις που συνδέονται με τα έσοδα της Κιβωτού και τις ιδιωτικές χορηγίες που λάμβανε. Έρευνα θα γίνει και όσον αφορά στα  «κουτιά» της Κιβωτού που τοποθετούνταν σε διάφορες εκδηλώσεις για να δοθούν χορηγίες. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, η Κιβωτός εκτιμάται πως έχει λάβει συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές και χορηγίες. Στους λογαριασμούς της εμφανίζονται αυτή τη στιγμή περί τα 15 εκατ. ευρώ. Η έρευνα θα διαπιστώσει πού κατέληξαν τα υπόλοιπα 25 εκατ. ευρώ, ανατρέχοντας στα λειτουργικά έξοδα και στις λοιπές δαπάνες της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ