Κερατσίνι :Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα

Κερατσίνι :Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Με μια ζεστή αγκαλιά υποδέχτηκαν πριν λίγη ώρα οι μαθητές, οι δάσκαλοι, οι γονείς και η δημοτική αρχή της πόλης, τα 25 προσφυγόπουλα που θα φοιτούν από σήμερα στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου.

 

Οι μικροί μαθητές που ξεκίνησαν από το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό- όπου και διαμένουν τους τελευταίους μήνες- έφθασαν με πούλμαν το μεσημέρι στο σχολείο του Κερατσινίου, ενώ εκεί τους υποδέχτηκαν με δυνατό χειροκρότημα οι παρευρισκόμενοι, κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και λουλούδια, καθώς και πανό, με τα οποία τους καλωσορίζανε. Στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή υποδοχής, στην οποία τα παιδιά του σχολείου μαζί με τα προσφυγόπουλα, τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ στο χώρο υπήρχαν γλυκίσματα και χυμοί, συμπληρώνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

 

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής ότι «τα προσφυγάκια θα φοιτήσουν κανονικά στα σχολεία της πόλης μας. Το επιβάλλει η προσφυγική μας ιστορία, το επιτάσσουν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού, που μας διακατέχουν». Τόνισε επίσης, ότι «η μόρφωση είναι βασικό δικαίωμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους το στερήσει».

 

Ο κ. Βρεττάκος υπογράμμισε ακόμη ότι «οφείλουμε από κοινού, όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι γονείς, να μην επιτρέψουμε το μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας να φωλιάσει στις γειτονιές μας» και πρόσθεσε πως «στο σύνολό τους τα σχολεία μας είναι ανοιχτά, ασφαλή, σύγχρονα και ζεστά για όλους». Παρόντες ανάμεσα στο πλήθος, ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μέλη της δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και παρατάξεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Τασούλα και Κακλαμάνη

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνδικαλιστικών φορέων και συνάδελφοι του αστυνομικού
LIFO NEWSROOM
Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Ελλάδα / Πειραιάς: Στο νοσοκομείο 17χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Πλαστή ταυτότητα και συλλήψεις σε καφετέρια

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 17χρονος είχε χρησιμοποιήσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να εισέλθει στο κατάστημα και να παραγγείλει ποτά
LIFO NEWSROOM