Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα Λύκεια και Γυμνάσια, με self tests

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα Λύκεια και Γυμνάσια, με self tests Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στόχος είναι να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, με τη διενέργεια self test κάθε Δευτέρα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε στα σχολεία, που είναι προτεραιότητα. Είχαμε την Παρασκευή συζήτηση με την επιτροπή και παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για το πώς μπορεί να γίνει το άνοιγμα σε πρώτη φάση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή γυμνασίων και λυκείων. Θα ξανασυζητηθεί αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η κ. Κεραμέως στο Mega.

 

«Προσπαθούμε ιδανικά την επόμενη εβδομάδα- εφόσον δώσουν το “πράσινο φως” οι ειδικοί- να δούμε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κατά προτεραιότητα στα Λύκεια και τα Γυμνάσια που έχουν παραμείνει για περισσότερο χρονικό διάστημα κλειστά. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα πρώτα για τα Λύκεια και για τα Γυμνάσια», συμπλήρωσε η υπουργός.

 

Όταν ρωτήθηκε αν ο στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία στις 5 Απριλίου, η κ. Κεραμέως απάντησε «Θα το δούμε, για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή».

 

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στα υπόλοιπα μέτρα που ίσχυαν για τα σχολεία θα προστεθεί αυτό της διενέργειας των self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Θα κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι. Αν το τεστ είναι θετικό, θα προβλέπεται ένα επιβεβαιωτικό τεστ σε ένα από τα 386 σημεία που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, εξήγησε. «Κάθε Δευτέρα πρωί ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός θα κάνει το self test. Θα βγουν οδηγίες, είναι πολύ εύκολο», συμπλήρωσε.

 


Σε ό,τι αφορά τα Δημοτικά σχολεία, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το άνοιγμα θα συζητηθεί αφού γίνει αυτό το βήμα για Γυμνάσια και Λύκεια. Σε ερώτηση για το αν τα Δημοτικά θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, απάντησε:

 

«Έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το Πάσχα δε θα γίνουν μαθήματα. Θα δούμε τι θα γίνει με τα Δημοτικά, ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών».

Παράταση και Πανελλαδικές


Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, εντός του Ιουνίου. Ανέφερε ότι αυτό αφορά Δημοτικά, Γυμνάσια και ενδεχομένως και τα Λύκεια.

 

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν θα έχουμε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και όταν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», συμπλήρωσε.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, υπογράμμισε εκ νέου ότι θα «διεξαχθούν κανονικά εντός του Ιουνίου». Σημείωσε ότι ήδη έχει γίνει μείωση της ύλης περίπου κατά 25-30%. Ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης και συμπλήρωσε: «Ήδη η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι η ύλη ως επί το πλείστον έχει καλυφθεί, έχουν μπει ήδη σε επαναλήψεις».

Οι προαγωγικές εξετάσεις

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν ούτε φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία.

«Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι αποφάσεις, περιμένουμε να δούμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις», δήλωσε και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις, απάντησε: «Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζουμε, για την ώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση».Ακόμη, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εισήγηση των ειδικών για τα φροντιστήρια μέχρι στιγμής, ενώ δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις των δικαιούχων για το
voucher των 200 ευρώ σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, για αγορά υπολογιστών και tablet.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ