ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κεραμέως: Μεγάλη Εβδομάδα με κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία και εκκλησίες χωρίς πιστούς

Κεραμέως: Μεγάλη Εβδομάδα με κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία και εκκλησίες χωρίς πιστούς Facebook Twitter
0

Oι λειτουργίες σε εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, «μόνο με τον ιερέα και τον ψάλτη», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι μετά τις 11 Απριλίου θα εκδοθεί και νέα απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι η λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.« Δεν θα επιτρέπονται πιστοί» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως δεν θα μπορεί να γίνει κάποια λειτουργία σε ανοιχτό χώρο με περιορισμένο αριθμό πιστών.

Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας Θρησκευμάτων και Υγείας, η μόνη τροποποίηση με βάση τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αφορά την προσθήκη δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης των λειτουργιών από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο το οποίο αναμεταδίδει τη λειτουργία.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος, με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχουν ζητήσει να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη θεία λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει επίσης η Ιερά Σύνοδος με θέμα το Πάσχα.

Ελλάδα
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ