Καύσωνας: «Η ζέστη που έρχεται από την άσφαλτο πάνω μας είναι τουλάχιστον 55°C»

Καύσωνας: «Η ζέστη που έρχεται από την άσφαλτο πάνω μας είναι τουλάχιστον 55 βαθμούς Κελσίου» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για τις ακραίες θερμοκρασίες που διαμορφώνονται σε επιφάνειες του αστικού χώρου της Αθήνας εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα μίλησε από την ομάδα Up Stories, ο Σπύρος Τάπας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τάπας κατέγραψε με drone θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου στην επιφάνεια της λεωφόρου Κηφισού και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον κόσμο να μην κυκλοφορεί στον ήλιο εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. 

«Αν σκοντάψει ένας άνθρωπος (στην πεζογέφυρα) στον Κηφισό που οδηγεί στα ΚΤΕΛ θα πάθει έγκαυμα» δήλωσε ο κ. Τάπας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πείραμα που έκανε η ομάδα του με το αυτοκίνητο στον ήλιο το οποίο εξωτερικά έπιασε θερμοκρασίες έως 170 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό του, μετά από 15 λεπτά έφτασε θερμοκρασίες περίπου 50 βαθμών Κελσίου.  

Καύσωνας: «Η ζέστη που έρχεται από την άσφαλτο πάνω μας είναι τουλάχιστον 55 βαθμούς Κελσίου» Facebook Twitter
Φωτ.: Upstories / Meteo

«Η λάθος σκέψη ότι αφήνεις το παιδί πέντε λεπτά ή έναν ηλικιωμένο στο αυτοκίνητο για να πεταχτείς και να πάρεις κάτι είναι ικανό να το σκοτώσει», σημείωσε.

«Εάν χρειαστεί να διανύσουμε 10 λεπτά σ’ ένα μέρος χωρίς ίσκιο μπορεί να πάθουμε θερμοπληξία πολύ εύκολα. Εάν η θερμοκρασία είναι 40 βαθμοί, η ζέστη που έρχεται από την άσφαλτο πάνω μας είναι τουλάχιστον 55 με 60 βαθμούς Κελσίου», σημείωσε ο κ. Τάπας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM