Από καθαρή τύχη γλίτωσαν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου που βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατολίσθηση στη διαδρομής Αράχωβας - Λιβαδίου το πρωί της Κυριακής.

 

Τη στιγμή της κατολίσθησης, από το σημείο περνούσαν δυο αυτοκίνητα με φιλικά ζευγάρια που πήγαιναν εκδρομή στο Λιβάδι.

 

Εντελώς αναπάντεχα, ένα μεγάλο τμήμα βράχου που είχε ξεκολλήσει από μεγάλο υψόμετρο και έσκασε στο οδόστρωμα με ένα μεγάλο κομμάτι του να προσγειώνεται στο καπό του αυτοκινήτου κι άλλα μικρότερα να θρυμματίζουν το παρμπρίζ και τα παράθυρα.

 

Σύμφωνα με το LamiaReport, στο σημείο όπου υπάρχουν προστατευτικά πλέγματα, αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων «φαίνεται πως έπαιξαν το ρόλο τους για το σημερινό αποτέλεσμα.»

 

 

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές, αστυνομία και πυροσβεστική, ενώ μηχάνημα ΟΤΑ απομάκρυνε τα υπόλοιπα κομμάτια του βράχου από το οδόστρωμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δρόμος κλείνει για επαναξιολόγηση της κατάστασης.

 

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κατάπτωσης βράχων στο οδόστρωμα, στην 5η χλμ της Επ. Οδού Αράχωβας – Επταλόφου (Λιβάδι Παρνασσού), έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με την κίνηση να διεξάγεται από εναλλακτικές οδούς», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.