Καθηγητής Yale Χρηστάκης: Δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας- Αν εμβολιάζονταν όλοι θα τελείωνε ο «πόλεμος»

Καθηγητής Yale Χρηστάκης: Δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας- Αν εμβολιάζονταν όλοι θα τελείωνε ο «πόλεμος» Facebook Twitter
0

Ξεκάθαρο μήνυμα πως ο «πόλεμος» όπως χαρακτήρισε την πανδημία του κορωνοϊού, θα μπορούσε να τελειώσει τώρα, αν όλοι έκαναν το εμβόλιο κατά της covid-19, έστειλε ο καθηγητής Ιατρικής και Κοινωνιολογίας του Yale, Νικόλας Χρηστάκης.

Ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ χώρισε την πανδημία σε φάσεις, σημειώνοντας πως σήμερα διανύουμε την πρώτη, του επιδημιολογικού συναγερμού, που θα συνεχίζεται μέχρι να
εμβολιαστεί ή να νοσήσει ένα ικανό ποσοστό πληθυσμού.

«Κατά τη γνώμη μου δεν είμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας αλλά πλησιάζουμε το τέλος της αρχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γενική ανοσία με 83% του πληθυσμού

Ο επιστήμονας εξήγησε πως «το 83% του πληθυσμού θα πρέπει να έχει ανοσία, είτε με εμβολιασμό είτε με νόσηση» λέγοντας πως ιός τώρα έχει γίνει πιο μολυσματικός. «Νομίζω ότι τώρα για να είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιάσουμε το 85 ή το 90% του πληθυσμού, είτε να εμβολιάσουμε, είτε να μολυνθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Yale.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Νικόλαου Χρηστάκη, μέσα στο 2022 αναμένεται να περάσουμε στη δεύτερη φάση. «Είναι σαν ένα κύμα, ένα τσουνάμι που έχει ρημάξει τη γη και δηλαδή έχει έρθει το κύμα και έχει και συνέχεια και έχει καταστρέψει όλα τα σπίτια και επιτέλους το νερό φεύγει. Και τώρα πρέπει να καθαρίσουμε», δήλωσε εξηγώντας ποια θα είναι η δεύτερη φάση.

Προς το παρόν ζούμε ακόμη στην πρώτη φάση, η οποία ακόμη κι αν τελειώνει, δεν παύει να είναι επικίνδυνη. «Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το πόλεμο τώρα. Άμα όλοι παίρναμε τα εμβόλια, θα τελείωνε ο πόλεμος», καταλήγει ο καθηγητής.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM