Κατασκηνώσεις: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στον e-ΕΦΚΑ- Οι δικαιούχοι

Κατασκηνώσεις: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στον e-ΕΦΚΑ- Οι δικαιούχοι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η υποβολή των αιτήσεων στον e-ΕΦΚΑ για την πρώτη περίοδο των κατασκηνώσεων (1/7-15/7).

Οι αιτήσεις αφορούν τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα πρόκειται για τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων 15 τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ. Πρόκειται για τα τέως ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑΤΠΔΑ, ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΠΔΕ και ΤΑΠΙΤ).

Προϋπόθεση είναι ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2020.

Η υποβολή της αίτησης για την πρώτη περίοδο των κατασκηνώσεων γίνεται μέχρι την Παρασκευή 26/6/2020, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, με τους κωδικούς του TAXIS. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις, με σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της φετινής μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα την Τρίτη 30/6/2020 οπότε και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για τις 3 επόμενες κατασκηνωτικές περιόδους καθώς και για την 5η περίοδο (1-15 Σεπτεμβρίου) που αφορά σε παιδιά με Αναπηρία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM