Αστυνομικοί καταγγέλλουν περιπολίες «μαϊμού» στη Δυτική Αττική: «Ψέματα πως κυκλοφορούν περιπολικά στις γειτονιές»

Αστυνομικοί καταγγέλλουν περιπολίες «μαϊμού» στη Δυτική Αττική: «Ψέματα πως κυκλοφορούν περιπολικά στις γειτονιές» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Καταγγελίες για «περιπολίες - μαϊμού» που ποτέ δεν πραγματοποιούνται, απλώς αναφέρονται στα χαρτιά, λόγω έλλειψης προσωπικού, κάνουν εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, οι οποίοι έχουν ήδη επιδόσει επιστολή στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας μέτρα. 

Σημειώνεται πως σ'αυτές τις περιοχές για να βγει το περιπολικό, χρειάζεται δύο άτομα προσωπικό. Κι αυτά τα δύο άτομα είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός. Άρα, πρέπει να κλείσει το τμήμα για να βγουν για περιπολία. 

«Γίνονται περιπολίες - φαντάσματα. Περιπολίες - “μαϊμού”. Στα χαρτιά φαίνεται ότι γίνονται, ότι η περιοχή αστυνομεύεται, αλλά αυτά είναι μόνο στα χαρτιά. Κάποιες φορές μάλιστα αποφεύγεται να αποτυπώνεται στο χαρτί αυτή η εξαπάτηση -για να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη κι όχι κάποια πιο βαριά- και δίνεται προφορική εντολή στους αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων να επικοινωνούν με το κέντρο Άμεσης Δράσης να δίνουν ανάληψη υπηρεσίας, ότι θα εκτελέσουν περιπολία, με τους εαυτούς τους ως οδηγούς και τον σκοπό του τμήματος ως συνοδό. Δηλαδή, θα πρέπει δύο άνθρωποι ταυτόχρονα και να περιπολούν και να βρίσκονται στο τμήμα»,  κατήγγειλε στο Mega ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης.

«Οι εντολές δίνονται άνωθεν. Από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να δώσουν την εντολή και που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή. Ζητάμε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Όταν το αντιληφθήκαμε δεν μπορούσαμε να μην το καταγγείλουμε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το αν τηλεφωνήσει κάποιος πολίτης στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας βοήθεια, ο κ. Σταματάκης απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταλεί περιπολικό καθώς θα πρέπει να κλείσει το αστυνομικό τμήμα. 

Ανάλογη είναι η καταγγελία, αυτή τη φορά στον ΑΝΤ1, του Σπήλιου Κρικέτου, αντιπροέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, «είναι ψέμα πως περιπολούμε κάθε βράδυ στη Δυτική Αττική. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «φαίνονται» περιπολίες που δεν γίνονται καθώς, λόγω έλλειψης προσωπικού, οι αξιωματικοί πρέπει είτε να βρίσκονται στο τμήμα είτε στους δρόμους. 

«Είναι ψέματα πως κυκλοφοροούν τα περιπολικά στις γειτονιές. Ο αστυνομικός θα κλειδώνει το τμήμα για να κάνει περιπολίες;» σημείωσε προσθέτοντας πως «η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλελειμένη περιοχή χρόνια τώρα». 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ