Καταγγελία στο νοσοκομείο Λάρισας: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια όταν τον έπιασε να καπνίζει

Καταγγελία στο νοσοκομείο Λάρισας: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια όταν τον έπιασε να καπνίζει Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε καταγγελία για περιστατικό βίας εις βάρος νοσηλεύτριας από ασθενή στο πανεπιστημαικό νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το onlarissa, επικαλούμενο το iatronet, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν δύο νοσηλεύτριες εντόπισαν ασθενή να καπνίζει στη χειρουργική κλινική. Ο ασθενής, που είχε υποβληθεί σε κάποιο ήπιο χειρουργείο, αντέδρασε επιθετικά και αρχικά διαπληκτίστηκε με τις νοσηλεύτριες.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ασθενής στη συνέχεια φέρεται να βιαιοπράγησε εις βάρος της μίας. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για την επίθεση ασθενή: «Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο»

Μιλώντας για το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σχολίασε: «Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο από ασθενείς και επισκέπτες χωρίς προστασία. Ο νταής νοσηλευόμενος έβρισε στην αρχή τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει. Μετά σηκώθηκε και επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια που από τύχη γλίτωσε το κάταγμα στο χέρι από το σφίξιμο. Τρομοκρατήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες πάρα πολύ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε επίσης τα εμπόδια παρόμοιων υποθέσεων όπως αυτή , τα οποία συντηρούν μια προβληματική κατάσταση: «Ο τραμπούκος ασθενής θα φύγει ως κύριος. Η αστυνομία για να τον συλλάβει και να τον περάσει αυτόφωρο πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση. Η συνάδελφος φοβάται την στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι η αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει. Αυτό γίνεται σε όλα τα περιστατικά βιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού».

Συνεχίζοντας για τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία, ο Μιχάλης Γιαννάκος ζήτησε άμεση λήψη μέτρων προστασίας του υγειονομικού προσωπικού.  «Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς; Πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν, ξυλοφόρτωσαν αρκετούς συναδέλφους προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Τι περιμένουμε να ληφθούν μέτρα; Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων, υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων»,

Τέλος, υπογραμμίζει πως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία πως οι λιγοστοί υγειονομικοί «δεν είναι ταχυδακτυλουργοί», όπως λέει και εξηγεί: «Δεν μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα για να μην υπάρχει ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Δεν είναι θαυματοποιοί να νικάνε συνεχώς το θάνατο. Μην αναρωτιούνται μετά για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ», καταλήγει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από iatronet.gr και onlarissa.gr 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM