Καταγγελία μάγειρα ξενοδοχείου: Έπεσε πάνω του καυτό λάδι, τον έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα

Καταγγελία στην Κρήτη: Έβαλαν ανασφάλιστο μάγειρα στο ψυγείο με τα κρέατα όταν χύθηκε πάνω του καυτό λάδι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μια σοβαρή καταγγελία ερευνούν οι αρμόδιες αρχές στην Κρήτη καθώς νεαρός μάγειρας σε ξενοδοχείο κατήγγειλε πως τον έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα όταν έπεσε θύμα ατυχήματος με καυτό λάδι. 

Ο 22χρονος μάγειρας, σύμφωνα με την καταγγελία, μετέφερε μία κατσαρόλα με καυτό λάδι, η οποία χύθηκε πάνω του προκαλώντας του εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε πρόσωπο και χέρια. Ωστόσο επειδή ήταν ανασφάλιστος η διοίκηση, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, αντί να φωνάξει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, τον έβαλε μέσα στο χώρο που φυλάσσονται τα κρέατα μέχρι να έρθει ο γιατρός του ξενοδοχείου. 

«Έχω αφόρητο πόνο στο πρόσωπο και στα χέρια. Δεν μιλάμε για βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι. Κάποιες φορές το βράδυ, όταν κοιμάμαι, είναι έντονο. Με είχαν και περίμενα μια ώρα με τους πόνους», δήλωσε στο Star ο νεαρός Βαγγέλης, θύμα του εργατικού ατυχήματος.

Η μητέρα του καταγγέλλει πως μέχρι να ειδοποιηθεί ο γιατρός, τον έβαλαν σε έναν χώρο με ωμά κρέατα, για να περιορίσουν δήθεν τον πόνο. «Το παιδί μου, όταν κάηκε, φώναζε ''καίγομαι, βοήθεια, να με πάτε σε νοσοκομείο''. Οι υπεύθυνοι του απάντησαν ότι θα το φροντίσουμε εμείς και τον πήγαν στο δωμάτιο με τον κλιματισμό και τα ωμά κρέατα», υποστήριξε η μητέρα.

Παρέμβαση για την καταγγελία έκανε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει ήδη παρέμβει από χθες και πόρισμα συντάσσεται ήδη και θα εκδοθεί σύντομα.  «Η τήρηση του νόμου ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μας! Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στις παραβιάσεις»

Καταγγελία στην Κρήτη: Έβαλαν ανασφάλιστο μάγειρα στο ψυγείο με τα κρέατα όταν χύθηκε πάνω του καυτό λάδι Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ