Καταγγελία KNE: 4 φοιτητές στο νοσοκομείο από την απρόκλητη βία των ΜΑΤ

Καταγγελία KNE: 4 φοιτητές στο νοσοκομείο από την απρόκλητη βία των ΜΑΤ Facebook Twitter
Η ΚΝΕ καταγγέλλει απρόκλητη βία από τα ΜΑΤ στα σημερινά επεισόδια με φοιτητές στο Καβούρι
0

Η ΚΝΕ καταγγέλλει απρόκλητη βία από τα ΜΑΤ στα σημερινά επεισόδια με φοιτητές στο Καβούρι.

Φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του ασύλου και τις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στα ΑΕΙ όταν κάποιοι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο. Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εισέλθει στο ξενοδοχείο που διεξαγόταν η σύνοδος των Πρυτάνεων, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί κάνοντας χρήση χημικών. «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων», τονίζει η ΚΝΕ. 

Η ΚΝΕ καταγγέλλει πως τέσσερις φοιτητές, μέλη της ΚΝΕ, τραυματίστηκαν από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. «Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό θέλοντας να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου», προκειμένου να σαρώσει ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στον λαό και τη νεολαία, να περάσει το νομοσχέδιο, που διαμορφώνει ένα ακόμα πιο ακριβό εκπαιδευτικό σύστημα για τις λαϊκές οικογένειες. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή. Αυτό επιβεβαιώνεται με όλες τις κυβερνήσεις», συνεχίζει η κομματική νεολαία.

Φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται για τον νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που προωθεί, μεταξύ άλλων, την μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια και αλλαγές στο μέγιστο χρονικό πλαίσιο των σπουδών, με διαγραφές φοιτητών που ξεπερνούν τον προβλεπόμενο χρόνο. 

«Είναι απολύτως καταδικαστέα η στάση των πρυτάνεων, που αντί να ακούσουν τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων, τις διεκδικήσεις τους, καλούν αστυνομικές δυνάμεις, στήνουν κλούβες, προχωρούν σε λοκ άουτ σχολών!», συνεχίζει στην ανακοίνωση της η ΚΝΕ που καλεί τους φοιτητές σε «μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ