Καστοριά: Πήγε στο μπάνιο και ξεπρόβαλε ένα μινκ από τη λεκάνη της τουαλέτας

Καστοριά: Πήγε στο μπάνιο και ξεπρόβαλε ένα μινκ από τη λεκάνη της τουαλέτας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/Mads Claus Rasmussen
0

Διέξοδο από την τουαλέτα δύο ισόγειων σπιτιών βρήκε ένα μινκ στην Καστοριά, που κατάφερε να εισχωρήσει στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Το μινκ εντοπίστηκε αρχικά σε μπάνιο ισόγειου σπιτιού και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, προσπάθησαν να το εντοπίσουν ψάχνοντας εξονυχιστικά το μικρό μπάνιο αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν ίχνη πουθενά.

«Λες και το είχε καταπιεί κάτι. Μου προξένησε ενδιαφέρον η αναφορά του πυροσβέστη ότι ήταν βρεγμένο ενώ νερά πουθενά στο μπάνιο», σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, που μετέβη στο σημείο. 

Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα που αφορούσε την ίδια γειτονιά αλλά τρία σπίτια παρακάτω, καθώς μια γυναίκα, πηγαίνοντας στο μπάνιο, είδε το μινκ να βγαίνει από τη λεκάνη της τουαλέτας και να κάνει βόλτες στο δωμάτιο. 

«Εδώ πρέπει να κατανοήσουμε ότι το μινκ έφυγε απ' το ένα σπίτι, κατέβηκε στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και ξανά μπήκε σε οικιακό δίκτυο», τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδιοκτήτρια του δεύτερου σπιτιού, που διατήρησε την ψυχραιμία της, βλέποντας το ζώο να ξεπροβάλει από τη λεκάνη, κατέβασε το καπάκι για να μην ξαναφύγει, κλείνοντάς το στο χώρο του μπάνιου, οπότε οι πυροσβέστες κατάφεραν να πιάσουν τελικά το μικρόσωμο ζώο. 

Όπως εκτιμά ο κ. Παναγιωτόπουλος, «πιθανότατα τα μινκ μπορούν να μπουν και να σκαρφαλώσουν στο αποχετευτικό αφού υπάρχουν υπολείμματα στα τοιχώματα», προτείνοντας, σε κάθε περίπτωση, σε όλους πριν τη χρήση της τουαλέτας, «να τραβούν το καζανάκι». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ