Καρδίτσα: Αθώοι λόγω παραγραφής, οι κατηγορούμενοι για τη νεκρή 5χρονη από ηλεκτροπληξία

Καρδίτσα: Αθώοι λόγω παραγραφής, οι κατηγορούμενοι για τη νεκρή 5χρονη από ηλεκτροπληξία Facebook Twitter
0

Απαλλάχθηκαν, λόγω παραγραφής του αδικήματος, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο 5χρονης στον Βόλο.

Η ανήλικη έχασε τη ζωή της από ηλεκτροπληξία στον οικισμό Ρομά Μαύρικα Καρδίτσας το 2014.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου και εισήχθη για νοσηλεία. Μετά από 10 μήνες νοσηλείας, η μικρή άφησε την τελευταία της πνοή. 

Όπως φάνηκε από την έρευνα, καθώς έπαιζε έπιασε ένα καλώδιο της ΔΕΗ, το οποίο δεν ήταν μονωμένο, και έπαθε ηλεκτροπληξία.

Σε δίκη παραπέμφθηκε ένα ζευγάρι - δεν είχε καμία συγγένεια με το παιδί - που είχε συνδέσει, παράνομα, το καλώδιο με το σπίτι του για να παίρνει ρεύμα από  μετασχηματιστή.

Το δικαστήριο συνεδρίασε χθες, Δευτέρα, και το ζευγάρι κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενο για από κοινού επικίνδυνη σωματική βλάβη από την οποία προέκυψε θάνατος, αναφέρει το taxydromos.gr.

Απολογούμενοι, οι κατηγορούμενοι επεσήμαναν πως δεν γνώριζαν για τη ρευματοκλοπή. Υποστήριξαν, επίσης, πως δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα από ποιο καλώδιο έπαθε ηλεκτροπληξία η ανήλικη. Τέλος, το ζευγάρι επισήμανε ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ηλεκτροδοτούνται παράνομα, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, που τους οδηγεί μοιραία σε παράνομες συνδέσεις.

Στη δίκη, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, δεν ήταν παρόντες οι γονείς της 5χρονης και κανένας μάρτυρας κατηγορίας για να εξεταστεί από το δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων με το αιτιολογικό ότι δεν προκύπτει η αντικειμενική και η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος και το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία από κοινού επικίνδυνη σωματική βλάβη από την οποία προέκυψε θάνατος σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Εντούτοις, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα και στα πέντε χρόνια από την τέλεσή του παραγράφεται, εάν η υπόθεση που αφορά δεν έχει εκδικαστεί.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM