Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Άνθρωποι της τέχνης «ενώνουν» τις φωνές τους ζητώντας δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων της τέχνης που ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου καθώς σήμερα ξεκινά η δεύτερη δικάσιμος για την εν λόγω υπόθεση με τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν κατηγορία για θανατηφόρα σωματική βλάβη. 

«Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης» σημειώνει η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ. «Συνεχίζουμε δίπλα στην οικογένεια, ώστε να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της, ότι εκτός από εμάς, πολλοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας και ζητούν δικαιοσύνη» προσθέτει. 

Η ομάδα σημειώνει ότι «συνεχίζουμε και ενισχύουμε το αίτημα για αλλαγή αίθουσας και ευρύτερη παρακολούθηση και δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης που δεν έγινε δεκτό, παρά τις εκκλήσεις των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Συνεχίζουμε γιατί, μετά τη δυσανάλογα τεράστια καθυστέρηση, δεν έχει σταματήσει ο εμπαιγμός από το δικαστικό σύστημα. Ένα σύστημα που ανθίσταται, αρνούμενο να αποδώσει ουσιαστική δικαιοσύνη, ακόμα και με στρεβλή κατηγορία (όχι ανθρωποκτονία ως όφειλε, αλλά θανατηφόρο σωματική βλάβη)».

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ανακοίνωση συμπαράστασης από δέκα καλλιτέχνες στις 21 Οκτωβρίου και άλλους δέκα την 1η Νοεμβρίου, προστίθενται κι άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που δηλώνουν τη στήριξή τους και ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/Zackie Oh: Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Δάντης, Παντελής Κυραμαργιός, Δημήτρης Πουλικάκος, Έλενα Βασιλειάδη, Αργυρώ Καπαρού, Ελένη Καρασαββίδου, Νίκη Σερέτη, Νότης Μαυρουδής.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, μέσω του συνδέσμου, που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο.

Με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Αντώνη Μποσκοΐτη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Σούλη, δημιουργήθηκαν τα παρακάτω βίντεο σε συνδυασμό με τις απαντήσεις του καθενός και της καθεμιάς στο ερώτημα «γιατί αποφασίσατε να υποστηρίξετε αυτό τον σκοπό;».

Φοίβος Δεληβοριάς: Ξεκίνησε η δίκη «όσων κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας, τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους». Ας σώσουμε -με τη βοήθεια της δικαιοσύνης- τον εαυτό τους απ’ τους ίδιους. Δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Χρήστος Δάντης:  Είναι κρίμα στις μέρες μας, να συζητάμε για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων. Είναι κρίμα να συζητάμε για το πώς θα ντύνεται κάποιος, για τις επιλογές του, για το τι θέλει να είναι, πως νιώθει. Ελπίζουμε στη Δικαιοσύνη. Μαζεύουμε χρήματα για την οικογένεια του Ζακ.

Παντελής Κυραμαργιός: Σε κάθε συμβάν όπου υπάρχουν θύτες και θύματα, ανάλογα με το τι κρύβει μέσα του ο καθένας και με την σχετική του ενημέρωση, μπορεί να υποστηρίξει την μία ή την άλλη πλευρά, ή να μείνει ουδέτερος. Στην περίπτωση του Ζακ δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, γιατί όλοι έχουμε δει ένα βίντεο. Ένα βίντεο που έχει δει η μάνα του, που έχουν δει οι δικοί του, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, όσοι τον αγάπησαν. Και αν θέλουμε να λεγόμαστε και να νιώθουμε άνθρωποι, είναι ντροπή να μην ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους και να διεκδικήσουμε όλοι Δικαιοσύνη για τον Ζακ - Δικαιοσύνη για την Zackie.


 

Δημήτρης Πουλικάκος: Το θέμα είναι,τι είδους κοινωνία θέλουμε. Θέλουμε μια κοινωνία ανθρώπινη, ή θέλουμε καφρίλα και κτηνωδία; Κι αυτό είν’ όλο!  Η ανθρώπινη κοινωνία προϋποθέτει και μιά δικαιοσύνη άλλην από αυτή, που δυστυχώς έχουμε συνήθως.


Έλενα Βασιλειάδη: Είναι ο καιρός της αποδοχής, της αγάπης και της Δικαιοσύνης. Ας αποδοθεί.

Αργυρώ Καπαρού (Ερμηνεύτρια): Τη δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/ZackieOh, την είδαμε όλοι σε βίντεο στις οθόνες μας. Είναι μια πράξη καταδικαστέα. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τα θύματα κακοποίησης. Να τα υπερασπιστούμε και στο δικαστήριο και παντού στην κοινωνία. Είναι θέμα αυτοσεβασμού και κοινωνικής ισότητας. Όσοι προχωρούν σε βιαιοπραγίες, πρέπει να καταδικάζονται. Η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, που υφίσταται αδικία κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, είναι βασικό συστατικό ισορροπίας της Κοινωνίας.
 

Ελένη Καρασαββίδου (Δοκιμιογράφος- Ποιήτρια): Στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, για τη σημαντική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είμαι κομματικό μέλος και εύχομαι να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Νίκη Σερέτη (Ηθοποιός): Συμμετέχω σε αυτή τη δράση γιατί δε θέλω να ξεχάσω τον Ζακ. Κανείς δεν πρέπει να τον ξεχάσει. Ο Ζακ είμαστε όλοι μας!

Νότης Μαυρουδής:  Τρία χρόνια πέρασαν από το αποτρόπαιο περιστατικό στην οδό Γλάδστωνος.
Είναι ντροπή τέτοιες δίκες να αναβάλλονται και να αναβάλλονται, και να περιμένουμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για αυτό το θέμα, την εξέλιξη. Μία εξέλιξη, η οποία είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα αδικήσει τη μνήμη του/της Ζακ/Zackie Oh.

Στους μέχρι τώρα συμμετέχοντες, συμπεριλαμβάνονται ήδη οι: Θ. Γρηγοριάδης, Β. Θεοδωρόπουλος, Ελ. Καρακάση, Β. Καρατζόγλου, Γ. Καρκάς, Μ. Κοντολέων, Στ. Κραουνάκης, Κ. Κυρμιζή, Σπ. Μπιμπίλας, Π. Μπούσαλης, Γ. Νταλάρας, Π. Ξενάκη, Π. Παπαϊωάννου, Ντ. Πετράτος, Ν. Ρασούλη, Ν. Σούλης, Γ. Τσαμαντάκης, Τ. Τσανακλίδου, Τ. Φίλης και Magic de Spell.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ