Για δύσκολες ημέρες και στην Αττική, εξαιτίας του σφοδρού και παρατεταμένου καύσωνα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. 

 

Στην πρόγνωση που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Faceook, ο κ. Καλλιάνος σημειώνει πως από αύριο, Πέμπτη, θα γίνει περισσότερο αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας στην Αττική. Αναλυτικά, τις επόμενες ημέρες οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στην Αττική: 

Πέμπτη : 40°C

Παρασκευή : 42°C

Σάββατο : 40-41°C

Κυριακή : 41°C

Δευτέρα : 42-43°C

Τρίτη : 41-42°C (με κάθε επιφύλαξη)

 

«Προσοχή :

Α) Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι θερμοκρασίες άνω των 40°C στην Αττική και για ακόμη κάποιες μέρες μετά την Τρίτη. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Β) Υπάρχει το περιθώριο μικρής απόκλισης από τις θερμοκρασίες που σας παρουσίασα, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Γι' αυτό και στην εισαγωγική μου τοποθέτηση κάνω λόγο για ενδεικτικές θερμοκρασίες.

Γ) Στον μεγάλο καύσωνα του 1987, για 8 συνεχόμενες ημέρες οι μέγιστες στην Αττική ξεπερνούσαν τους 40°C», σημειώνει ο κ. Καλλιάνος

 

«Για να δούμε, θα συμβεί κάτι παρόμοιο και αυτή τη φορά;» αναρωτιέται, κλείνοντας. 

 

 

«Ο επερχόμενος καύσωνας θα είναι πρωτοφανής σε διάρκεια», προειδοποίησε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣKΑΪ».

 

Ο κ. Πέτσας συνέστησε στους πολίτες να προσέχουν και σημείωσε ότι από πλευράς πολιτείας οι προσπάθειες επικεντρώνονται τόσο στην προστασία της ζωής των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ανάγκη, όσο και στην αποτροπή πυρκαγιών.

 

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία κάθε ευάλωτος πολίτης να μιλήσει -σήμερα κιόλας- με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου όπου κατοικεί, για να γνωρίζουν και οι άνθρωποι των δήμων ότι μπορεί να χρειάζεται κάποιος συνάνθρωπός μας βοήθεια. Ευτυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί εθελοντές που μπορούν να κινητοποιηθούν από τους δήμους και τις περιφέρειες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.