Κακοκαιρία: «Πρώτα καύσωνας και φωτιές, μετά πλημμύρες» - Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Κακοκαιρία: «Πρώτα καύσωνας και φωτιές, μετά πλημμύρες» - Τι γράφουν τα ξένα μέσα Facebook Twitter
Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Εκτενή δημοσιεύματα για την κατάσταση στην Ελλάδα, μετά την κακοκαιρία Daniel, από τα ξένα Mέσα Eνημέρωσης. 

Το ABC News γράφει για «καταρρακτώδεις βροχές στην Ελλάδα» και σημειώνει πως αρχικά η χώρα επλήγη από καύσωνα και φωτιές και τώρα από πλημμύρες. 

«Εντολές για εκκενώσεις σε περιοχές στην κεντρική Ελλάδα, καθώς ποτάμος υπερχείλισε» μεταφέρει το AP, σχετικά με την αύξηση της στάθμης του Πηνειού, που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές. 

«Στην Ελλάδα, οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα μετέτρεψαν τα ρέματα σε ορμητικούς χείμαρρους που έσπασαν φράγματα, παρέσυραν δρόμους και γέφυρες και έριξαν αυτοκίνητα στη θάλασσα. Οι αρχές δήλωσαν ότι ορισμένες περιοχές δέχθηκαν διπλάσια βροχόπτωση από τη μέση ετήσια βροχόπτωση για την Αθήνα μέσα σε μόλις 12 ώρες» γράφει το μέσο, ενώ κάνει αναφορά σε «εκατοντάδες εγκλωβισμένους σε χωριά, που δεν μπορούν να προσεγγιστούν με οχήματα καθώς έχουν καταστραφεί οι δόμοι». 

Ο Guardian γράφει πως «ωμέγα εμποδιστής φέρνει καταρρακτώδεις βροχές στην Ελλάδα». 

«Η καταιγίδα Daniel αναπτύχθηκε πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος, προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα» γράφει και αναφέρει πως καταγράφηκαν «μερικά από τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα βροχόπτωσης από το 2006».

Σε άρθρο της η Washington Post, γράφει πως «στην κεντρική Ελλάδα (...) κατεγράφη το υψηλότερο ημερήσιο επίπεδο βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα και υπερδιπλάσιο της τυπικής ετήσιας βροχόπτωσης».

«Οι πλημμύρες σχετίζονται με ένα καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε ακραίες βροχοπτώσεις και ζέστη σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και ακολουθούν μια σειρά από θανατηφόρες πυρκαγιές το καλοκαίρι στην Ελλάδα, οι οποίες άφησαν τις περιοχές πιο ευάλωτες σε πλημμύρες».

Στις διασώσεις περισσοτέρων από 800 ατόμων αναφέρθηκε το CNN, γράφοντας πως ολόκληρα χωριά μετατράπηκαν σε λίμνες. 

«Οι ακραίες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε θανατηφόρα ποτάμια, γκρέμισαν κτίρια και γέφυρες και βύθισαν ολόκληρα χωριά. (...) Η πόλη-λιμάνι του Βόλου, η γύρω ορεινή περιοχή του Πηλίου και οι πόλεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων ήταν μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πιλοτική εφαρμογή σε Εστίαση και Τουρισμό

Οικονομία / Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πιλοτική εφαρμογή σε Εστίαση και Τουρισμό

Το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε περίπου 750.000 εργαζόμενους, που απασχολούνται σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ-μάρκετ, ασφαλιστικές εταιρίες, εταιρίες security και ΔΕΚΟ
LIFO NEWSROOM