Κακοκαιρία Ελπίς: Νέα ανακοίνωση της Αττικής Οδού για το χάος - Ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς

Κακοκαιρία Ελπίς: Νέα ανακοίνωση της Αττικής Οδού για το χάος - Ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Με φόντο το χάος και τους εγκλωβισμένους οδηγούς από το πρωί, η Αττική Οδός ανακοίνωσε ότι κάνει «κάθε ανθρώπινη προσπάθεια» για την επίλυση της πρωτοφανούς κατάστασης στον αυτοκινητόδρομο, ενώ συνεχίζει την προέλαση της η κακοκαιρία «Ελπίς».

Σε προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, ζητούσε συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας πως μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό  και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.


Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».

Προκαταρκτική έρευνα για τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Στυλιανίδης: «Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό»

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης απέδωσε την ευθύνη στη διαχειρίστρια εταιρεία για τις πρωτοφανείς εικόνες με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό. «Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, η εταιρεία Αττική Οδός δεν κατάφερε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αυτό που συνέβη στην Αττική Οδό. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό» τόνισε.

O στρατός για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανταποκρινόμενος άμεσα στα αιτήματα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, έδωσε εντολή προκειμένου τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων από μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, με προσωπικό και μέσα, να συνδράμουν τις συνεχείς προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Έως τώρα, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ενεργούν στις ακόλουθες εξόδους της Αττικής Οδού:

- Έξοδος 11: Λεωφόρος Κηφισίας

- Έξοδος 12: Λεωφόρος Πεντέλης

- Έξοδος 13: Δουκίσσης Πλακεντίας

- Έξοδος 15: Λεωφόρος Μαραθώνος

- Έξοδος 17: Κάντζα

- Έξοδος 18: Παιανία

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ