Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική σήμερα -Πού αλλού δεν θα λειτουργήσουν

Σχολείο με χιόνι Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Αττικής και άλλων περιοχών εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία θα κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κoπτσή «η τηλεκπαίδευση, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων «δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου».

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται. Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν  τις οδηγίες  της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.

Στο κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων προχωρούν αρκετοί δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα.

Στερεά Ελλάδα- Εύβοια

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καρύστου, Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου, Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας. Επίσης, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του δήμου.

Φθιώτιδα

Mε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η απόφαση ισχύει για όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Λαμία

Δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές υποδομές το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

Βοιωτία

Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Λιβαδειάς, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Διστόμου-Αράχωβας.

Δυτική Ελλάδα

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη όλες οι σχολικές μονάδες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποφάσεις των αντιπεριφερειάρχων Χαράλαμπου Μπονάνου, Βασίλη Γιαννόπουλου και Μαρίας Σαλμά, αντίστοιχα.

Η απόφαση ελήφθη, όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αδυναμίας τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες, όπως για παράδειγμα ανοικτά παράθυρα και πόρτες, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, αλλά και του παγετού κατά τις πρωινές ώρες που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους κατά την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης. 

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Πατρέων και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας. 

Κυκλάδες

Νάξος

Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. 

Σύρος

Στη Σύρο με απόφαση του Δημάρχου αναστέλλεται η -με φυσική παρουσία μαθητών- λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Κρήτη

Χανιά -Δήμος Κισσάμου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη αναστέλλεται η λειτουργία του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Έλους.

Δήμος Καντάνου Σελίνου

Με τη σύμφωνη γνώμη των αντιδημάρχων, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των παιδικών σταθμών του Δήμου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Ρέθυμνο

Κλειστά θα είναι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Μυλοποτάμου

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον Δήμο Μυλοποτάμου.

Ηράκλειο-Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. 

Δήμος Γόρτυνας

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Φαιστού

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό.

Λασίθι- Δήμος Αγίου Νικολάου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κλειστά θα μείνουν αύριο Δευτέρα (24/1), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευση, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο.

Δωδεκάνησα

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στα Δωδεκάνησα λόγω των αναμενόμενων κακών καιρικών συνθηκών. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Λέσβος, Σάμος, Χίος

Με απόφαση των δημάρχων έκλεισαν για αύριο Δευτέρα τα σχολεία στους Δήμους Λήμνου, Δυτικής Λέσβου, Χίου και στους δύο Δήμους της Σάμου. Στη Σάμο με την απόφαση των δημάρχων του νησιού, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη. 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική

Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική  Δευτέρα και Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς». Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τους δημάρχους, για λόγους ασφάλειας των παιδιών. Σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποφασίζεται σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο από τους δήμους.

Κλειστά και τα Πανεπιστήμια

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την λειτουργεία των Πανεπιστημίων, αυτή έγκειται σε κάθε Ανώτατο Ίδρυμα. Το ΕΜΠ, όπως και άλλες σχολές, ανέστειλαν την εκπαιδευτική του λειτουργία για 24 και 25 Ιανουαρίου, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών. 

Μαθηματικό ΕΚΠΑ

Λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΣΘΕ/ΕΚΠΑ για τη Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

Χημικό ΕΚΠΑ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες για τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Λόγω των αναμενόμενων έκτακτων καιρικών συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία όλων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής αναστέλλεται για το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης 24 & 25 Ιανουαρίου 2022.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που προβλέπεται να επικρατήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και κατόπιν συστάσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25-01-2022.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών.

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid - 19.Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΕΛΜΕΠΑ

Βάσει απόφασης του Πρυτανικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 24/1/2022, οι εξετάσεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αναβάλλονται λόγω της εντεινόμενης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων στην Κρήτη.

Πολυτεχνείο Κρήτης

H Πρυτανεία του Ιδρύματος λαμβάνοντας υπόψη: την πρόγνωση της ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα τα επόμενα 24ωρα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για αποφυγή μετακινήσεων τον αυξημένο κίνδυνο για τα μέλη του Ιδρύματος λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με την οποία όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022 αποφασίζει ότι το Ίδρυμα θα λειτουργήσει με ειδικές περιοριστικές συνθήκες για τις επόμενες δύο ημέρες, δηλαδή Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, για την ασφάλεια των μελών του.

Όσον αφορά στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο, το πρόγραμμα εξετάσεων των δύο αυτών ημερών, δηλαδή Δευτέρα 24.01.2022 και Τρίτη 25.01.2022, μεταφέρεται αυτούσιο, χωρίς αλλαγές σε ημέρες, ώρες ή αίθουσες, στην αρχή της κενής εβδομάδας μεταξύ των δύο εξαμήνων, δηλαδή Δευτέρα 14.02.2022 και Τρίτη 15.02.2022.

Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και Τρίτη 25 Ιανουαρίου η Σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι εξετάσεις των δύο ημερών αναβάλλονται για τις 21 και 22 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ