Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επικίνδυνες μετακινήσεις στα βόρεια προάστια -Νταλίκες βγήκαν εκτός πορείας

Αυτοκίνητα σε χιονισμένο δρόμο Facebook Twitter
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Εκτός πορείας βρέθηκαν δύο νταλίκες στο ρεύμα της Μαλακάσας στην Παλαιά Εθνική Οδό, εξαιτίας του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι νταλίκες δεν φορούσαν αντιολισθητικές αλυσίδες και έπεσαν στις μπαριέρες. Ευτυχώς, οι οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Οι μετακινήσεις στα Βόρεια Προάστια γίνονται με δυσκολία, με αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στους δρόμους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οδηγοί βρίσκονται στα οχήματά τους τουλάχιστον 1,5 ώρα, ενώ κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Ποια οχήματα εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας δίνει, με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 08:00 σήμερα, 24 Ιανουαρίου, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Τέλος, η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ