Καιρός - Μαρουσάκης: Από τις υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγηθούμε στο τσουχτερό κρύο

Καιρός - Μαρουσάκης: Από τις υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγηθούμε στο τσουχτερό κρύο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου EUROKINISSI
0

Τις υψηλές θερμοκρασίες που οριακά θυμίζουν καλοκαίρι, διαδέχεται το τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό.

Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο του OPEN, θα οδηγηθούμε σε ακραία μεταβολή του σκηνικού του καιρού, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

«Σε μικρό δηλαδή χρονικό διάστημα, από τη βαθιά άνοιξη, από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την αφρικανική σκόνη, θα οδηγηθούμε στο τσουχτερό κρύο, ακόμη και προς τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μια πραγματικά ακραία μεταβολή αναμένεται να ζήσουμε τα επόμενα λίγα 24ωρα» αναφέρει αρχικά.

Σχετικά με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως «η αφρικανική σκόνη θα επιμείνει μέχρι την Κυριακή, καθώς ένα νέο επεισόδιο κατευθύνεται στη χώρα μας από σήμερα, αλλά κυρίως Σάββατο και Κυριακή, συνοδεία θερμών αέριων μαζών, που σημαίνει ότι θα είναι και αρκετά αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Από Δευτέρα όμως, απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη, καθαρίζει η ατμόσφαιρα και θα οδηγηθούμε σε μία χειμωνιάτικη φωτοβολίδα, ένα γρήγορο διάστημα με πολύ χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες».

«Η αλλαγή του καιρού θα κρατήσει 3 με 4 μέρες. Θα ξεκινήσει κοντά στην Τετάρτη και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα ολοκληρώσει τη δράση της αυτή η σημαντική μεταβολή και θα πάμε και πάλι σε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζουμε αυτή τη μεταβολή σαν χειμωνιάτικη φωτοβολίδα. Θα είναι εντυπωσιακή, έντονη αλλά δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM