Ιωάννινα: Προσωρινά ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους

Ιωάννινα: Προσωρινά ελεύθεροι οι τρεις μαθητές που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Προσωρινά ελεύθεροι είναι οι μαθητές ενός σχολείου στα Ιωάννινα που φέρεται να κακοποίησαν σεξουαλικά συμμαθητή τους κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Πήλιο, σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα. 

Επίσημη ανακοίνωση από τις αστυνομικές αρχές για την καταγγελία περί σεξουαλικής κακοποίησης δεν έχει εκδοθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ωστόσο, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι έγινε καταγγελία από τον γονέα ότι το παιδί του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του.

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμός πλημμελήματος σε βάρος ενός εξ’ αυτών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ στους άλλους δύο για συνέργεια στην εν λόγω πράξη. Οι τρεις, που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, παραπέμφθηκαν σε τακτική δίκη στις 21 Νοεμβρίου του 2024. Απολογούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα αστείο, το οποίο περιορίστηκε σε λεκτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση διερευνάται όχι μόνο από την Εισαγγελία Βόλου, αλλά και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, που ανέθεσε την έρευνα σε έμπειρη διευθύντρια σχολείου.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ελλάδα / Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον μετασχηματιστικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών και να προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους μάθησης
LIFO NEWSROOM