Ινστιτούτο Εργασίας: Στο 34% η ανεργία ως το 2016

Ινστιτούτο Εργασίας: Στο 34% η ανεργία ως το 2016 Facebook Twitter
0

Ακόμη πιο «γκρίζα» βλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στο εργασιακό πεδίο, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση που εκπόνησε, η ανεργία θα φτάσει στο 34% ως το 2016 ενώ αναφέρεται επίσης ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης.

Το ΙΝΕ τονίζει επίσης ότι το  27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, μόνο η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, τύπου  «Μάρσαλ" θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM